10.1.08

Τριχοφυΐα

Κάποιος, που είχε δοκιμάσει τα πάντα για το πρόβλημα της φαλάκρας του, βλέπει μια διαφήμιση για μια νέα επαναστατική μέθοδο κι επειδή δεν κόστιζε πολύ, αποφάσισε να πάει.
"Το πρόβλημά σας δεν είναι τίποτε για μας.", του είπε ο γιατρός. "Θα λυθεί οπωσδήποτε. Πάρτε αυτό το μπουκάλι και κάθε μέρα να κάνετε μια επάλειψη στο κεφάλι. Προς θεού όμως, μη διαβάσετε τις οδηγίες, πριν από το τέλος της θεραπείας. Αν χρειαστείτε οτιδήποτε, να μου τηλεφωνήσετε."
Παίρνει λοιπόν το μπουκαλάκι ο τύπος και αρχίζει τη θεραπεία. Μετά την πρώτη βδομάδα, κοιτάζεται στον καθρέπτη, αλλά πουθενά μαλλιά, ενώ το κεφάλι του έχει μικρύνει αισθητά. Ανήσυχος τηλεφωνεί στο γιατρό.
"Μην ανησυχείτε, η θεραπεία πάει περίφημα. Συνεχίστε έτσι κι όλα θα πάνε καλά", του είπε ο γιατρός.
Περνάει η δεύτερη βδομάδα μα πάλι δεν έχει βγάλει ούτε μια τρίχα. Και το κεφάλι του έχει μικρύνει κι άλλο. Έντρομος ο τύπος, τηλεφωνεί πάλι στο γιατρό."
"Έξοχα!.." του λέει ενθουσιασμένος ο γιατρός. "Η θεραπεία προχωράει αποτελεσματικότατα. Συνεχίστε, κι όπως είπαμε, μη διαβάσετε τις οδηγίες."
Στην τρίτη βδομάδα κι ακόμα δεν είχε βγάλει ούτε μία τρίχα. Κοιτάζει στον καθρέφτη και παθαίνει σοκ. Το κεφάλι του έχει μικρύνει σαν πεπονάκι! Τρελαμένος τρέχει και παίρνει το κουτί που είχε το μπουκάλι με το φάρμακο.
"Ας λέει ότι θέλει ο γιατρός, εγώ θα διαβάσω τις οδηγίες."
Τις ανοίγει και διαβάζει:
"Όταν το κεφάλι σας γίνει σαν μπαλάκι του πινγκ-πονγκ, χτενίστε τα φρύδια προς τα πάνω!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: